Hop! draagt met expertise bij aan OFF ON…

Hop!, het samenwerkingsverband tussen verenigingen met expertise in duurzame energie, versterkt het OFF ON-team en daagt de burgers uit. Wedden dat we deze winter samen stroomonderbrekingen kunnen vermijden!

Hop! werd in de herfst van dit jaar opgericht toen het risico op een stroomtekort de kop opstak. Het initiatief brengt verenigingen die zich voor duurzame energie engageren samen en heeft een drievoudige doelstelling: afschakelingen vermijden, mensen informeren over de energieproblematiek en hen motiveren om andere gewoontes aan te leren en andere toestellen te gebruiken zodat ze hun energieverbruik beter kunnen beheren.

Hop!, dat is wilskracht, expertise, energie ... Alles wat we nodig hebben om de winter comfortabel door te komen. Om dat doel te bereiken neemt Hop! actief deel aan de OFF ON-campagne. De experts zullen de OFF ON-tips grondig onderzoeken opdat ze zo concreet en pertinent mogelijk zijn, wat de toepassing ervan eenvoudiger maakt. Specifieke boodschappen van de verenigingen met expertise in energie zullen regelmatig gepubliceerd worden op www.offon.be afhankelijk van de kleur van de stroomindicator:

 • Ziet alles er groen uit? Dan kweken we goede gewoontes, hop!
  Afschakelingen vermijden doen we met juist gedrag en het juiste (liefst zo energiezuinig mogelijk) apparatuur. de nodige instrumenten.
 • Gaan we naar oranje? Samen sterk, hop, hop!
  Samen ondernemen we actie tegen het stroomtekort.
 • Staan we in het rood? Het is nog mogelijk, hop!
  Er is nog tijd om de stroomonderbreking te vermijden, en wij zullen je daarbij helpen.
 • Kleurt alles zwart? We helpen elkaar, hop!
  We zijn solidair met de afgeschakelde burgers om de duur en de omvang van de stroomonderbrekingen te beperken.

Bij iedere stap zullen tips en informatie de Belgen helpen om zo snel mogelijk terug te keren naar de groene situatie... en deze te behouden. Hop! zal ook fungeren als relais voor de burgerinitiatieven en -verenigingen die opgericht worden om een stroomtekort te voorkomen.

Om ons eraan te herinneren dat we allemaal mee kunnen helpen aan verandering zal Hop! een beroep doen op haar netwerk. De vermindering van het vermogen en de energiebesparingen zijn fantastische hefbomen om onze energietoekomst in handen te nemen... Hop!

Gecoördineerd door APERe binnen het kader van haar erkenning als permanente vormingsinstantie door de Federatie Wallonië-Brussel bundelt Hop! de expertise van volgende verenigingen: APERe, Associations 21, Ecoconso, EDORA, ELEA, IEW,Les Amis de la Terre en Objectif 2050.